Всеукраїнська Федерація Петанку
Ukrainian Federation of Petanque

Вхід до сайту

Наші партнери

F.I.P.J.P.
Fédération Internationale de Pétanque et Jeu Provençal
http://fipjp.org/
 
CEP
Confédération Européenne de Pétanque
https://www.cep-petanque.com

The World Games sports
https://www.theworldgames.org/
 
C.M.S.B.
Confédération Mondiale des Sports de Boules
https://www.cmsboules.org

Support Committee for the candidature of Boules Sport at the Olympic Games 2024.
https://www.boules-sport.org/

 
F.I.B.
Fédération Internationale de Boules
 
C.B.I.
Confederazione Boccistica Internazionale

Мікс боулінгу з шахами, гра у якій поєднується фізична активність і мислення. 27 липня у Жмеринці вперше провели сімейний чемпіонат з петанку, незвичної для жмеринчан гри. Під звуки улюблених пісень та вигуки вболівальників спритні петанкісти намагалися влучити кулькою у кушонет та здобути перемогу для своєї команди.

Найпопулярніша сімейна розвага європейців дібралася і до Жмеринки. Близько 15 учасників зголосилися позмагатися у такій незвичній грі. Сьогодні на спортивному майданчику школи-ліцей зібралися 4 команди, щоб весело, активно і по-родинному провести вечір понеділка.

Протягом двох годин гравці з команд «Горбань One», «Rainbow Cats», «Еверест» та «Тайфун» боролися за перемогу. У фіналі запеклу боротьбу вели два сильних суперники. Хлопці проти дівчат, «Горбань One» проти «Rainbow Cats». І з невеликим відривом хлопці все ж таки перемогли. «Про гру петанк ми дізналися недавно і буквально за кілька тренувань навчилися грати. Головне це правильно прицілитися і докинути м’ячика», – розповідають переможці.

У петанку доволі прості правила. Потрібно правильно взяти кульку, прицілитися та докинути найближче до кошанету (маленької білої кульки). Петанк – дуже корисна гра, яка розвиває силу, точність, спритність, волю та витримку. А для учасників гра поєднує затишну атмосферу та незабутній час проведений колі близьких.

 

 «Провести змагання з цієї надзвичайно цікавої гри ми планували ще до карантину. Проте саме він дав нам час підготуватися та ще краще вивчити, як правильно грати у петанк. Я особисто тренувався вдома зі сином», – наголосив головний спеціаліст відділу сім’ї, молоді і спорту В’ячеслав Малюшицький, який за сумісництвом і був одним з суддів змагань.
 

Змагання з петанку у Жмеринці провели за ініціативи відділу у справах сім’ї, молоді і спорту спільно з спортивно-оздоровчим комплеком «Юність», громадською організацією «Zміст» та підтримки Жмеринської міської ради. Вчора пройшли змагання лише в одній віковій категорії, всі інші змагатимуться у наступні два дні.

Більше фото на сторінці «Жмеринської Газети» у Facebook. Атмосферу змагань переглядайте у нашому відео.

 

Інстаграм

FaceBook

Виробники

Металеві кулі

 

М’які кулі