Всеукраїнська Федерація Петанку
Ukrainian Federation of Petanque

Вхід до сайту

Наші партнери

F.I.P.J.P.
Fédération Internationale de Pétanque et Jeu Provençal
http://fipjp.org/
 
CEP
Confédération Européenne de Pétanque
https://www.cep-petanque.com

The World Games sports
https://www.theworldgames.org/
 
C.M.S.B.
Confédération Mondiale des Sports de Boules
https://www.cmsboules.org

Support Committee for the candidature of Boules Sport at the Olympic Games 2024.
https://www.boules-sport.org/

 
F.I.B.
Fédération Internationale de Boules
 
C.B.I.
Confederazione Boccistica Internazionale

ПЕТАНК ТЕПЕР У ШКОЛАХ УКРАЇНИ

  Чи може урок фізичного виховання бути цікавим і захоплюючим? Мабуть, будь-який урок може бути таким, якщо вчитель та діти знаходять взаєморозуміння та зацікавлені у власному розвитку. Щороку в Україні стає все більше шкіл, в яких вчителі йдуть в ногу з часом і діти там із задоволенням чекають на  уроки фізичного виховання.

   В рамках спортивного свята 19 травня 2016 року в ліцеї №20 Києва відбулася презентація петанку як варіативного модуля фізичного виховання в школах. Тепер викладач фізкультури, складаючи щорічний план, офіційно може включати до нього урок з елементами петанку.

     Петанк розвиває силу, точність, спритність, окомір, волю та витримку. Ще одним позитивним аспектом цього виду спорту є можливість гри на свіжому повітрі. Крім того, грати можуть всі, навіть учні, звільнені від уроків фізкультури, які, наприклад, не можуть бігати.

    Всеукраїнська Федерація Петанку ще два роки тому розпочала реалізацією своєї програми щодо впровадження петанку в загальноосвітніх школах. Було подано  документи в Міністерство освіти та науки щодо включення петанку в урок фізичного виховання та спорту в системі шкільної освіти України. Крім того, було розроблено програму, і Міністерство затвердило її. В містах України є багато майданчиків, на яких можна не тільки займатися петанком в рамках уроку фізкультури, але й створювати секції з цього виду спорту при школах.

    На святі побували представники Посольства Франції в Україні: радник з питань культури та співробітництва Паскаль Сліванскі, аташе з питань університетського і наукового співробітництва Сільвен Ріголле та аташе з питань співробітництва в галузі французької мови Віржіні Вільшанж. Вони провели показовий виступ як носії гри для вихованців ліцею. Учні 4-7 класів випробували свої можливості в цій спортивній грі. Між ВФП та Посольством Франції в Україні було досягнуто домовленостей щодо підтримки розвитку петанку в українських школах.

    А вже 21 травня в Києві відбулася презентація петанку в рамках святкування дня Європи в Україні - грали разом з пані Ізабель Дюмон, послом Франції в Україні та міністром у справах молоді та спорту України паном Ігорем Ждановим.

   Всеукраїнська Федерація Петанку вже проводить заходи із навчання школярів не лише у Києві, а й у Харкові, Дніпрі та Хмельницькому. Крім того, щороку з’являються нові зацікавлені у грі міста, що поступово приєднуються до федерації.

Інстаграм

FaceBook

Виробники

Металеві кулі

 

М’які кулі