Всеукраїнська Федерація Петанку
Ukrainian Federation of Petanque

Вхід до сайту

Наші партнери

F.I.P.J.P.
Fédération Internationale de Pétanque et Jeu Provençal
http://fipjp.org/
 
CEP
Confédération Européenne de Pétanque
https://www.cep-petanque.com

The World Games sports
https://www.theworldgames.org/
 
C.M.S.B.
Confédération Mondiale des Sports de Boules
https://www.cmsboules.org

Support Committee for the candidature of Boules Sport at the Olympic Games 2024.
https://www.boules-sport.org/

 
F.I.B.
Fédération Internationale de Boules
 
C.B.I.
Confederazione Boccistica Internazionale

   «Петанк у сучасній формі виник в 1907 році в Лесото в Провансі на півдні Франції. Саме в цій країні в нього грають близько 17 млн. дітей в основному під час літніх канікул. Існують петанк-клуби й в Україні, зокрема і у столиці. Також збудовано найбільший стадіон, де є 20 професійних майданчиків. Всеукраїнська Федерація Петанку  проводить чемпіонати України серед дітей та дорослих»

Олександр Брикульський, виконавчий директор спортивного комітету України:

   «Кожний неолімпійський вид спорту хоче стати олімпійським, але почнемо з іншого, що насправді, петанк – це, з логіки розвитку спорту,  яку запроваджено в державі з підтримки пріоритетних видів спорту, то петанк є пріоритетним видом спорту, виявляється, тому що він включений в програму Всесвітніх ігор. Це, так сказати, олімпіада з неолімпійских видів спорту, яка проходить теж раз на 4 роки. Наступна буде у Вроцлаві у 2017 році, і петанк офіційно у програмі, тому це є пріоритетним видом спорту для розвитку в Україні. Тому такі ініціативи, які зараз запроваджені федерацією петанку – це дуже гарна річ. Я сподіваюсь, що через деякий час ми виховаємо спортсменів, чемпіонів також з цього виду спорту. Зрозуміло, що на даному етапі українці тільки поступово йдуть до міжнародних першостей, беруть участь в чемпіонатах Європи. Сподіваюсь, скоро поїдуть й на чемпіонат світу, де будуть розігруватись і ліцензії, щоб потрапити на Всесвітні ігри, але це як би одна сторона як спорт вищих досягнень, але інша сторона петанку - це рухова активність, що дуже важливо» .

   «З початку року в українських загальноосвітніх школах започатковано варіативний модуль «Петанк», затверджено правила змагань, уроки фізичного виховання з цього виду спорту, адже фахівці впевнені петанк розвиває влучність, силу, спритність, точність, окомір, волю та витримку».

Олександр Брикульський:

«Класна штука для дітей, тому що немає такого жорсткого такого фізичного навантаження і немає чисто інтелектуального, як наприклад, у шахи або шашки ти сидиш граєш. Ти тут і думаєш, і рухаєшся – тобто дуже гарна штука, щоб її упроваджувати у школах, в навчальних програмах, що зараз є ці варіативні модулі. Тобто для рухливості дітей, школярів – це клас».

«Азартність гри залучає все більше людей і це не дивно – нескладні правила, доступне спорядження, а головне – що кожен має можливість або просто грати, або ставати чемпіоном, боротися за медалі національних і міжнародних змагань».      

 

Інстаграм

FaceBook

Виробники

Металеві кулі

 

М’які кулі